Lauantaina Manne hakumetsässä. Lunta hyvin vähän, joten edelleen hyviä treeni-ilmoja pitelee. Manne katseli kytkettynä, kun molempien etukulmien ukot lähtivät koiraa kutsuen ja namirasiaa esillä pitäen kohti piilojaan. Suunnittelin lähettäväni Mannen ensin oikealle, myötätuuleen. Manne oli sitä mieltä, että se vasemmalla oleva otetaan ensin. Lähti oikealle, kun lähetin, mutta parin metrin jälkeen teki u-käännöksen rynnistäen kohti vasemmalla olevaa ukkoa. Mun kielto ei auttanut, vaan siellähän se kohta ilmaisi. En pidä pahana sitä, jos joskus ryöstää maalimiehelle, joten koira palkattiin normaalisti ja palattiin keskilinjalle lähettämään kohti sitä oikeata etukulmaa. Nyt teki hyvän piston ja ilmaisi sen toisenkin ukon. Seuraava ukko valmiina vasemmalla takarajalla, mutta sieltä tuuli reippaasti. Hyvä pisto ja ilmaisu! Ukko jäi pitämään koiraa, kun palasin keskilinjalle. Kutsuin koiran, otin hallintaan ja lähetin vastakkaiselle puolelle, jossa ukko valmiina suhteellisen lähellä keskilinjaa. Manne lähti vähän liian takaviistoon, kävi tarkistamassa vielä etukulmankin uudestaan. Siirryin keskilinjaa eteenpäin ja kutsuin koiraa. Minua kohti juostessaan sai hajun ukosta ja jäi hyvin ilmaisemaan. Menin paikalle ja kiersin piilon koiran vielä ilmaistessa. Ei ottanut minusta minkäänlaista häiriötä ja palkattiin sitten normaalisti. Viides ukko haamuna takakulmassa, jonne hyvä pisto ja palkkaus hyvästä haukun aloituksesta. Lopuksi sai vielä uuden lelun, joka vaikuttikin oikein mieluisalta.

Yritän muistaa, että jos molemmissa etukulmissa ukot valmiina, annan koiran vielä tässä vaiheessa valita kummalle haluaa ensin lähteä ja lähetän myös sinne. Manne kuuntelee hyvin käskyjä, joten sen saa kyllä yleensä palamaan huonolta pistolta. Tämä näkölähtö kuitenkin nosti kierroksia sen verran, niin kuin oli tarkoituskin, ettei malttanut mieltään. Ensi treeneksi suunnittelin haltuunoton pohjustamista seuraavasti: koira ilmaisee ja maalimies antaa namirasian palkaksi. Kun on syönyt, kutsun koiran sivulle, maalimies nousee piilostaan seuraavaksi, lopuksi vapautan koiran takaisin ukolle, joka antaa vielä lisää nameja.

Sunnuntaina käytiin Purolassa Järvenpään Koirakerhon yhteistreeneissä. Ennen vuodenvaihteen taukoa, sain sapiskaa kädessä olevista nameista. No, nyt palkkasin vähemmän kädestä, enempi sylkäisin nameja koiralle. Ei tullut sanomista palkkaamisesta, tällä kertaa vaan pää kääntyneenä liikaa koiran puoleen: niskavammasta on kuulema päästävä nyt eroon. Muutaman kerran Manne jäi nuuskimaan jotain pissoja. Kielsin ja nyt on oltava tarkkana, että kesken koulutuksen ei todellakaan saa nuuskuttaa muuta!!!