Maanantai-iltana käytiin Jokelassa tokotreeneissä. Sakke teki välillä hommia jopa HILJAA, jee! Palkkana lelu ja namia. Lelu sai olla maassa ja palkaksi vapautin koiran lelulle. Eli en kaivanut lelua mistään taskusta tai takin alta. Muutenkin palkkaamiseni on toivottoman hidasta ja tulee yleensä aina myöhässä. Vapauttamalla Saken lelulle, tulee palkka oikea-aikaisesti ja sählääminen jää pois. Näyttäis olevan hyvä idea, KIITOS taas Tytti! :o)

Tiistaina aamupäivällä Sakke ja Sanna treenasivat agilityä ekaa kertaa ulkokentällä tänä keväänä. Hyvinhän se sujui, vaikka kova tuuli puhalteli esteitä nurin. Sanna matkaa kyläilemään Tanskan maalle,  joten harjoitteluun tulee taukoa. JAU:n kisoihin ollaan sitten  menossa 21 pnä. 

Tiistai-iltana Sakkella otettiin Jokelassa esineruutua. Valmiina oli kolme esinettä. Takakulmassa ollut nousi ekana ja sitten keskimmäinenkin. Edessä ollut olikin vaikea. Sakke etsi sitkeästi ja heitin varmuudeksi toisenkin esineen lähelle eturajaa. Koira teki hienosti töitä, vaan liian kaukana etureunasta. Kyllähän nekin esineet sitten lopulta löytyivät, mutta aikaa kului rutkasti.

Torstaina oltiin Keravalla tokoa treenaamassa. Sakke oli rauhallisempi ja maassa olevalle palkalle vapauttaminen tuntuu edelleen toimivan. Otettiin seuraamista ja luoksetuloa. Sakella on tapana aina vinkaista, kun jätän sen paikalleen. Siispä harjoiteltiin paikallejättämistä antaen namia heti, kun pääsin lähtemään edes askeleen koiran ollessa hiljaa. Matkaa pidennettiin vähitellen, kun koira pysyi hiljaa. Hyvä treeni :o)

Pitkänäperjantaina oltiin taas Jokelassa, tällä kertaa hakuilemassa. Sakella oli eka ukko alueen oikeassa etukulmassa. Ukko oli kuin kisoissa, palkatta ja ilmaisu kiintorullalla. Lähetin ensin vasempaan etukulmaan ja sieltä lentävä ylitys toiselle puolelle. Sujui mallikkaasti ja ukon jälkeen ajettiinkin tyhjää aluetta harjoitellen niitä tyhjiä pistoja. Sopivan pituiset pistot alkavat taas pikkuhiljaa löytymään. Lähetin muutaman kerran lennossa, muuten pysäytin ja välillä palkkasin namilla ja juotin. Viimeinen ukko löytyi ihan alueen vasemmasta takakulmasta. Maalimies oli mennyt alueelle takakautta ja oli myös aivan takarajalla tuulen alapuolella. Niinpä koira ei saanut hajua ennen kuin koko alue oli käyty läpi. Onnistui hienosti ja tältä viimeiseltä ukolta tuli palkka heti näytölle tullessa ja myös tennispallo löytyi.

Lauantaina käytiin joukolla pentusia ihailemassa. Meno on jo aika villiä, kun "hunnilauma" säntää eri suuntiin.

 506727.jpg