303849.jpg Mukavan keväisenä joulukuun aamuna taas treenattiin hakua Askolassa. Nyt sotasuunnitelma oli, että jos edellinen koira ei halua toimia, Sakke otetaan samantien hommiin ja toinen koira saa katsoa vieressä. Koira toimi kuitenkin innokkaasti, joten Sakkea ei tarvittu, vaan saatiin tehdä omat kuviot omalla vuorolla.

Laitoin ekan maalimiehen etukulmaan valmiiksi. Matkalla oli hämäyksenä tyhjä umpipiilo, jossa kansi tietenkin auki. Lähetin koiran pistolle ja sieltä se tuli, maakuopassa olevan maalimiehen luonta, kiintorulla suussa. Näytöllä palkattiin normaalisti (verilettuja tällä kertaa).

Sitten takaisin lähtöpisteeseen ja lähetin toiseen etukulmaan, jossa ei ollut ketään. Eka maalimies siirtyi sillä välin alueen takarajalla eteenpäin, kuten minä keskilinjalla. Kun Sakke tuli tyhjältä pistolta, lähetin sen lennossa vastakkaiselle puolelle ja maalimies tehosti taas ylitystä ääniavulla. Se sujui loistavasti, ja ilmaisu tapahtui irtorullalla ja maalimies palkkasi normaalisti näytöllä. Seuraava maalimies oli valmiina piilossa vastakkaisella puolella ja löytyikin mallikkaasti. Taas irtorulla ja palkka näytöllä. Sitten tyhjä pisto vastakkaiselle puolelle, jolloin toinen maalimies siirtyi alueen takakulmaan. Sakke teki töitä aika pitkään tyhjällä pistollaan, ja kun se tuli minua kohti, lähetin taas vauhdissa vastakkaiselle puolelle. Koira tuli vähän vinosti ja lähti epävarmasti tehden ensin jänisloikkia ilmaan. Oli selvästi jo oppinut kuvion, että kun lähetetään vauhdilla yli, täytyy tulla vastakkaiselta puolelta apuja. Lopulta se kuitenkin upposi alueelle ja löysi viimeisen ukon, sai namipalkkansa ja lopuksi tärkeääkin tärkeämmän tennispallonsa.

Onneksi otin näin uuden asian opettelun alkuun tämän "tarkistuksen" opitusta. Suorapalkkaus edellisessä treenissä ei näyttänyt mitenkään sotkeneen ilmaisuja, mutta avut ylityksessä täytyy jättää heti pois. Eli jo toisessa treenissä saatiin näkyviin ongelma, jota ollaan pitkään yritetty korjata ryhmän toisella koiralla. Mitä tästä opimme... emme ehkä mitään muuta kuin, että näyttävä ylitys ei saa olla itse tarkoitus. Koiran pitää tietää mitä ollaan varsinaisesti tekemässä, eikä vain juosta lujaa. Ensi treeni ehkä taas suorapalkalla ja siirtyvät maalimiehet molemmille puolille valmiiksi piiloihin eikä mitään apuja!

Lopuksi tehtiin vielä tarkkuusetsintäharjoitus. Muutaman neliön alueelle piilotettiin koiran nähden euron kolikko. Sakke löysi rahan pian, mutta ei saanut sitä oikein poimittua suuhunsa. Lopulta kaivoi maata niin, että kolikko katosi. Ryhmämme kokenut EK-koirakaan ei sitä enää veinannut löytää. Sakella yritettiin uudestaan vähän kovemmalla alustalla ja siinä kolikon tuonti sitten onnistuikin. :o)