Sakella on otettu parit esineruudut, jotka näyttäisivät sujuvan oikein mallikkaasti. Esineet ovat olleet valmiina, muutama takakulmissa, yksi alueen keskellä ja yksi edessä. Edessä oleva on yleensä vaikein. Koira uppoaa hyvin alueelle, tekee innokkaasti töitä ja pysyy myös ruudussa. Torstain treenissä jätin kahdesta ekasta esineestä palkkaamatta. Palkkaamattomuus ei ainakaan innokkuuteen vaikuttanut. Välillä haukahtelee lähettäessä. Silloin olen rauhoittanut koiraa ja päästän ruutuun vasta kun on hiljainen.

Tottista on otettu tallinpihassa. Seuraamista, ohjattua, ruutua, luoksetuloa ja kaukkareita. Näin tutulla pihalla ilman häiriöitä sujuvat kyllä. Kaukkareissa liikkuu edelleen vähän. Ruutu on suht varma. Ohjattu sujuu hyvin. Luoksetulossa olen käsimerkin tilalle ottanut seisomisessa suullisen käskyn. Olen palkannut paljon kesken liikkeen, jotta saisin nopeutta pysähdyksiin. Seuraamisen olen yrittänyt pitää rauhallisena ja mahdollisiin vinkumisiin puutun vain "nätisti huomauttamalla". Liikkeessä seisomaan jäämisessä pitää mun kiinnittää huomiota selvään ja oikealla äänenpainolla annettuun käskyyn, muuten käy istumaan. Palkkana on namit ja lelu.

Mannella otettiin hakua tallin metsässä. Oli vähän "pallo hukassa". Mannen mielestä väärä paikka hakutreeneille, mutta sujuihan se, vaikka vähän takkuillen ;o) Sitten käytiin torstaina Askolassa hakuilemassa. Mentiin metsässä olevalle umpparille, joka on iso roskis. Jäin noin viiden-kuuden metrin päähän, kun maalimies meni istumaan umppariin, jossa ovi ihan auki. Manne lähti innolla, mutta ei tajunnut katsoa roskikseen sisälle! Juoksi ympäri umpparia nenä pystyssä, kunnes lopulta äkkäsi ukon istumassa. Hienosti aloitti heti ilmaisun ja sai neljästä-viidestä haukusta palkan. Sitten tultiin maalimiehen kanssa toiselle puolelle umpparia. Manne näki taas ukon menon umppariin, ovi jätettiin raolleen. Lähetin pennun ja se juoksi piilolle, työnsi nenänsä umppariin ja sai taas lyhyestä ilmaisusta palkan. Kolmannen kerran otettiin samalla tavalla, mutta umppari ihan kiinni. Manne juoksi piilolle, ihmetteli hetken ja alkoi hienosti haukkua. Parista haukusta palkka ja isot kehut!

Autolle palattiin maalimiehen mennessä eri reittiä ja jääden kalliolle haamuksi. Näytin haamun pennulle ja ukon mentyä kunnolla piiloon lähetin Mannen. Pentu lähti vauhdikkaasti ja etsi hienosti, mutta ilmaisun aloittamisessa viivettä, joten maalimies auttoi vähän. Parin haukun jälkeen sai ruokakipon. Tuli taas ahnehdittua vähän liikaa: viimeisen ukon ois voinut jättää pois. Sää oli helteinen ja pentu jo väsynyt.

Mannella otettu myös sekä tallin pihalla että kotona vähän totista namin kanssa. Myös lelulla leikitetty.