Sunnuntaina oltiin Jokelan hakumetsässä. Mannella eka ukko valmiina maakuopassa parinkymmenen metrin päässä keskilinjasta. Lähti vähän vinoon tiheässä, matalassa kuusikossa, mutta korjasi sitten oikeaan suuntaan. Joutui jonkin aikaa paikallistamaan, koska maakuoppia oli alueella useita. Ukon löydettyään oli ensin nuolaissut naamasta, sitten ilmaisi oikein hyvin, vaikka tulin paikalle ja seisoin vieressä koiran haukkuessa. Palkattiin avaamalla esillä ollut namirasia. Maalimies jäi pitämään kiinni, kun palasin keskilinjalle ja kutsuin koiraa. Hyvä luoksetulo, ei yrittänytkään oharia. Vastakkaisella puolella maalimies takarajalla, josta ääniapu, jotta saatiin suora pisto aikaiseksi. Sieltä palkkaus hyvästä haukkusarjasta. Menin paikalle, kun maalimies vielä palkkasi. Sitten taas koira kiinni ja luoksetulo keskilinjalle. Toisella puolella ukko valmiina takarajalla olevassa maapiilossa, jossa kansi aivan kiinni. Sieltä myös ääniapu, jotta saatiin se suora pisto. Pienen epäröinnin jälkeen aloitti hyvin ilmaisun ja hyvästä sarjasta kansi auki sekä namirasia nenän alle. Tulin paikalle ja palattiin yhdessä keskilinjalle. Neljäs ukko vielä valmiina toisella puolella olevassa risupiilossa. Koira ei pääse piiloon sisälle, vaikka näkee maalimiehen. Vähän kierteli piiloa ennen kuin aloitti ilmaisun. Hyvästä haukusta palkkana namit ja lopuksi leikitettiin narupallolla. Nyt Manne oli jo jotenkin hallinnassa eikä juossut omiaan! :o)

Sakelle otin vain esineruutua. Kolme esinettä oli valmiina. Koira liian innokas ja esineiden paikallistaminen vei vähän aikaa. Sai kyllä hajun, mutta juoksenteli liikaa, tosin ei ollut yhtään tuultakaan apuna. Toi kuitenkin kaikki kolme esinettä ja tuskin kovin paljon yliaikaakaan olisi tullut. Pitäisi kuitenkin harjoitella esineitä paljon useammin, jotta saataisiin tarkkuutta lisää.

Mannella ei olla aikaisemmin otettu esineitä. Noutoa on tehty ensin metallinoutokapulalla ja sitten puisilla noutokapuloilla muutamia kertoja vaatimatta kunnollista luovutustakaan. Tietää nyt kuitenkin mitä tarkoittaa käsky "tuo". Niinpä otettiin esineeksi vähän isompi pehmolelu, joka ei kuitenkaan ollut oma vaan vieras esine. Leikitin Mannea esineellä, sitten heitin lelun metsään ja lähetin koiran heti perään noutamaan. Toi lelun mun käteen, sai siitä namipalkan ja taas leikittiin esineellä. Otin koiraa pannasta ja heitin lelun avustajalle, joka vei sen pienen matkan päähän metsään, kuitenkin näkyville. Lähetin koiran noutamaan, palkkasin namilla ja sitten leikillä. Sama avustajan kanssa vielä uudestaan, niin että esine tällä kertaa vähän kauemmaksi ja piiloon. Lähetin Mannen tuo-käskyllä esinettä hakemaan. Hyvin koira etsi ja toi esineen mulle. Siitä sitten kunnon namipalkat vielä lopuksi leikitystä.