1080683.jpg Mannesta tullut iso poika

Viikonloppuna oltiin Askolan maastossa, mutta koska vain kaksi koiranohjaaja oli paikalla, otettiin lähinnä esineruutua. Sakella oli esineitä valmiina neljä. Vähän taas meni juoksenteluksi eikä suorat pistot oikein suju, mutta kaikki esineet kyllä löytyivät ja tuotiin aika vauhdikkaasti. Aika olis varmaan riittänyt ja työskentelystä ehkä piste tai pari pudonnut.

Mannelle vietiin esineet koiran nähden. Niiden tuomisessa ei mitään ongelmia. Löytyivät vähän liian helposti, vaikka yritettiin vähän hämätäkin. Mannella on siis hyvä nenä, muistikuvat toimii eikä keskittymiskyvyssäkään ole huomauttamista. Ensi kerralla vois vähän vaikeuttaa harjoitusta, että pääsis oikeasti etsimään.

Käytiin umpipiilolla ottamassa Mannen kanssa ilmaisuja. Lähetys niin että näin piilon eikä matka ollut pitkä. Menin koiran viereen seisomaan sen ilmaistessa. Manne ei häiriintynyt ja muutenkin umppareissa ei näytä olevan ongelmia. Maalimies palkkaa, kun on hyvä ilmaisu. Nyt on palkattu ensin kehumalla ja sitten antamalla nenän alle namirasia, jottei kaiva nameja maalimieheltä. Lopuksi leikittiin lelulla.

Sunnuntaina sitten otettiin tottista, ensin Purolassa ja myöhemmin vielä Jokelassa. Purolan ryhmätreeneissä pientä sähläämistä,  mutta Mannea ei kyllä häiriinny muista koirakoista. Sakkea treenasin yksinään kuten viimeksikin. Turha mennä ryhmään, kunhan vain saisin vähän rauhallista seuraamista...

Sisällä kahvitauolla treenattu kaukokäskyjä molemmilla koirilla keksin voimalla. Manne keksi tuoda mulle roskia, kun tulin kerran moisesta palkanneeksi. Leikki lopetettiin, kun lattialta ja roskiksesta loppui materiaali ja pöydältä ei saanutkaan ottaa. Viisi- ja kymmensenttisen tuomista maton päältä harjoiteltiin Saken kanssa, mutta myös Manne näytti homman osaavan. Tätä siis tehdään tarkkuusetsintää silmällä pitäen.