Kun Saken tassu alkoi olla kunnossa, aloitettiin valjakkohiihto. Torstai-iltaisin Terholan valaistu latu on valjakkohiihtäjien käytössä ja sinne suunnistettiin eka päivä helmikuuta. Marraskuussa käytiin jo lenkki testaamassa, mutta siihen hiihtokelit loppuivatkin. Sakke käy aivan ylikierroksilla, kun otetaan hiihtovälineet esille. Olen yrittänyt saada tilannetta rauhallisemmaksi tekemällä valmistelut ennalta. Sitten ladulle mentäessä koira komennossa. Jätin Saken paikallemakuuseen, siirryin suksineni ladulle ja kutsuin koiran. Vetoliina kiinni ja menoksi. Tassussa oli sukka suojana, mutta se lensi kaaressa ensimetrien loikissa. Siksi en sitten mennytkään varsinaiselle lenkille. Jos tassu alkaisi oireilla, en voisi kääntyä kesken matkan takaisin väärään suuntaan hiihtäen. Siispä mentiin peltoaukealla olevaa latua edestakaisin. Saatiin ylimääräiset energiat purettua ja tassukin kesti aivan hyvin.

Seuraavan kerran hiihdettiin sunnuntai-iltana. Aamulla oltaisiin päästy Terholaan, mutta nyt hiihdin pellolla ja pikkutiellä. Kun alkuun päästään, homma sujuu. Ensin annoin Saken lämmitellä irrallaan juosten, haukkuen ja riehuen, kun hiihdin pitkin peltoa. Tilanne rauhoittuu heti, kun kytken vetoliinan ja koira pääsee vetämään. Aluksi se juoksee niin lujaa kuin pääsee, mutta eihän sitä pieni koira jaksa kovin pitkään isoa hiihtäjää kiskoa. Sitten mennään rauhallisempaa tahtia, kunnes Sakke taas saa voimansa kerättyä uuteen spurttiin.

Torstaina mentiin sitten täysi Terholan lenkki, vain suurin mäki jätettiin väliin sattuneesta syystä. Laskettiin se näet epähuomiossa marraskuussa, kun oli vielä jäiset kelit. Vauhti kasvoi siinä niin, että Sakke ehti vain vaivoin hypätä alta pois, kun vyöryin holtitonta vauhtia sen ohi. Sinne ei eksytä enää!

Nyt meillä oli seurana saksanpaimenkoiravaljakko. Oikein hyvin koirapojat juoksivat vuorotellen toisiaan ohitellen. Niinpä tuli tätä ohitustakin harjoiteltua, sillä muita koirakoita ei kirpeässä pakkassäässä ladulla näkynytkään. Sakke sai tassuunsa fleesetossun lenkin ajaksi. Se pysyi oikein hyvin matkassa eikä menoa haitannut.

Pieniä kahvitauon tottistreenejä ollaan satunnaisesti otettu. Agilitykin on ollut reilun kuukauden tauolla. Sakke on ilmoitettu agilitykisoihin 17 pnä helmikuuta.