Sunnuntai-iltana päästiin tallilla juomaan Saken mitallikahveja.

889856.jpg

Varhain aamulla lähdettiin Lohjalle palveluskoirien piirimestaruuskilpailuihin. Uudenmaan piiristä osallistui hakukokeeseen yhdeksän koirakkoa. Tämä porukka aloitti henkilöetsinnällä ja Sakke oli arvonnan mukaan kuudentena vuorossa. Pääsimme odottelemaan vuoroamme hyvin lähelle radan alkua, kun edellinen koira oli vielä radalla. Sakke siinä haisteli ilmaa ja oli nähtävästi vakuuttunut siitä, että etukulmat ja radan alku oli tyhjä. Niinpä sitten kun oli meidän vuoromme, alkoi suoritus takkuillen: koira ei millään halunnut upota etukulmiin, vaan olisi edennyt rataa. Onneksi homma alkoi näitten alkuhankaluuksien jälkeen sujua normaaliin tapaan. Eka ukko taisi olla ennen sataa metriä oikealla, seuraava lähellä keskilinjaa vasemmalla jossain 200 metrin paikkeilla ja viimeinen oikealla takakulmassa 300 metrissä. Sakke teki hyviä pistoja, ilmaisut ja näytöt oikein hienot, joten tuomari vähensi vain kolme pistettä alun huonoista pistoista sanoen, että meillä oli paras suoritus siihen mennessä :o)

Henkilöhaun jälkeen palattiin kisapaikalle ja aikataulun mukaan seuraavana olisi parin tunnin päästä esineet ja viimeisenä tottelevaisuus. Onneksi otin Saken välillä ulos autosta ja vähän virittelin (=rauhoittelin) tottista silmällä pitäen, koska yllättäen meidät kutsuttiinkin ekassa parissa tottelevaisuusosuuteen. Paikallamakuussa koira pysyi, mutta oli jo hermostunut ja vinkui. Sitten seuraamisessa kierrokset nousivatkin pitkin matkaa ja suoritus senkuin tuli kauheammaksi. Ei olis kyllä uskonut 271 pisteen EVL-koiraksi! Liikkeestä istumiset, maahanmenot, seisomiset ja luoksetulot kyllä suoritettiin, mutta koira äänteli ja muutenkin riehui. Noudot olivat hyvät, vaikka luulisi, ettei tuolla mielentilalla olisi pystynyt enää mitään suorittamaan. Eteenmenon seuraamisessa sitten jo edisti sikana ja haukahteli, mutta eteen meni ja maahankin superkarjaisulla. Saatiin 80 pistettä ja ohjaajalle paljon harmaita hiuksia lisää, huh!

Esineruutu olikin sitten loistava. Pelkäsin, että ruudussa olisi lukuisten suoritusten jälkeen, nartunhajuja sekoittamassa Saken päätä. Aloitin ruudun kauimmaisesta nurkasta, kuten yleensä kisoissa teen (vähiten pissoja toivottavasti). Sakke teki hienon piston ruudun takakulmaan ja toi esineen. Siirryin keskemmälle ja lähetin koiran. Taas hieno pisto ja pienen risteilyn jälkeen sai hajun esineestä ja toi sen. Sitten siirryin lähelle etukulmaa ja lähetin. Sakke upposi ja etsi aivan ruudun takarajalla. Kutsuin pois hetken päästä ja lähetin alueen reunaa myöten, mistä otti noin puolenvälin paikkeilta esineen. Se oli hieno suoritus ja saatiin täydet pisteet. Hyvä Sakke! Yhteispisteet olivat 277, joilla saatiin siis HK3 ykköstulos ja piirimestaruuspronssia :o)

Tytti ja Önska olivat myös Lohjalla kisaamassa ainoana EK-koirakkona Uudeltamaalta ja saavuttivat EK3:n hyvällä kakkostuloksella saaden siis lajin piirimestaruuden. Saken velipoika Sälli oli elämänsä ensimmäisessä pk-kokeessa Inkoossa. Tuloksena hieno kakkostulos ja JK1 koulari. ONNEA molemmille koirakoille! Särkivaaralaiset jyrää ;o)