1006156.jpg Hoh hoijaa!

Koirien kanssa laiskasti harrasteltu vähän sitä sun tätä. Tottista noin kerran viikossa kuin myös hakuilua. Viikonloppuna oltiin taas Askolan tutussa maastossa. Sakella tyhjä pisto toiseen etukulmaan ja sieltä vauhdissa lähetys vastakkaiseen kulmaan, josta maalimies tarjoili suorapalkkana nameja ja tennispallon. Jatketaan siis etukulmien vahvistamista. Muuta ei Sakella otettu. 

Mannella eka ukko valmiina ilman apuja. Sieltä palkka hyvästä haukkusarjasta. Namirasia esillä käden alla ja palkkaus ensin kehumalla koiraa ja sitten ottamalla käsi ja kansi pois rasian päältä. Hallintaa taas harjoiteltiin niin, että maalimies jäi pitämään koiraa pannasta ja otettiin luoksetulo keskilinjalle. Sieltä näki maalimiehen lähdön piiloon, koska en uskaltanut enää riskeerata sitä, että karkaa luoksetulosta suoraan ukolle. Nyt maalimies oli lähellä keskilinjaa ja menin paikalle Mannen ilmaistessa, palkkaus vasta sitten. Sitten ukko vastakkaisella puolella kaukana takalinjalla, palkkaus saman kaavan mukaan käsi rasian päällä ja vielä yksi ukko toisella puolella lähempänä keskilinjaa umpparissa. Sieltä palkkaus heti parista hyvästä haukusta. Nyt vaikuttaisi, että Manne olisi paremmin hallinnassa, joten ensi kerralla ukot valmiiksi takarajalle niin, ettei saa löytöjä jäljestämällä (viime treeneissä on tullut huolimattomasti lähetettyä lähes jälkiä myöten). Haamut myös mukaan, jotta saadaan niitä suoria pistoja ja sisääntulot myös käyttökelpoisia hallinnan harjoittelussa. Tarkkana palkkauksessa, ettei saa kaivaa eikä ryöstää nameja. Muistettava ottaa myös lelu mukaan, jotta lopuksi voidaan leikittää. Muutenkin pitäisi keskittyä kunnolla jokaiseen harjoitukseen eikä säheltää kiireessä, jolloin jotain aina unohtuu.

Käytiin myös ajamassa peltojälkeä molemmilla koirilla. Ollaan tehty edelleen suoraa makkarajälkeä ja ajettu sitä tarkasti ja hitaasti. Mannella namit tiheässä ja Sakella vähän harvemmassa. Sakke säheltää edelleen tapansa mukaan ja yrittää vetää saadakseen vauhtia lisää. Sillä tavoin ei ole laskettu etenemään, vaan on vaadittu rauhallista työskentelyä. Manne luonnostaan jäljestää hyvin tarkasti ja keskittyneesti. Uskon, että tämä erikoisjäljen tyyppinen harjoittelu, ei sotke Mannen kuvioita hakumetsässä. Sakelle on taas tarkoitus saada työskentelyyn rauhallisuutta ennen siirtymistä metsäjälkeen.

1009405.jpg 1009402.jpg Manne seuraa 1009410.jpg Manne puomilla, kuvaajana Jaana