332576.jpgPertti tulossa näytöltä tammikuisessa metsässä

Lumettomassa ja aurinkoisessa metsässä treenattiin viiden koirakon voimin. Rata oli avoimessa mäntykangasmaastossa, jossa näki hyvin koiran liikkeet. Sakke ilmaisi kiintorullalla ja jokaiselta maalimieheltä sai heti näytölle saavuttuaan namipalkan sekä viimeiseltä myös sen tennispallonsa.

Ensin tyhjäpisto oikeaan etukulmaan. Todella hieno, ihan oppikirjan mukainen pisto ja siitä vauhdissa ylitys toiseen etukulmaan, jossa maalimies valmiina. Näytöltä tultaessa maalimies jäi pitämään koirasta kiinni noin kymmenen metriä ennen keskilinjaa, jolle ohjaaja siirtyi. Katsoin sopivan lähetyskohdan ja toinen maalimies oli valmiina piilossa. Kutsuin koiraa, jolloin se laskettiin irti ja yritin taas lähettää sen vauhdissa seuraavalle pistolle. Sakke tuli hyvin, mutta yritin saada sen tulemaan mun oikealta puolelta. Koira kuitenkin meni vasemmalta ja muutaman metrin edettyään hidasti tehden "jänisloikkia" ilmaan apuja hakien. Kutsuin koiran sivulle ja lähetin sen normaalisti. Rataa jatkettiin samalla kaavalla ja ylitykset onnistuivat muuten, paitsi ohjaajalla vaikeuksia päättää kummalta puolelta antaa koiran juosta. Siihen sain onneksi hyvät neuvot: Sakkehan on aina lähetetty ohjaajan vasemmalta sivulta, joten lentävissä ylityksissäkin täytyy käyttää samaa sivua. Parilla ylityksellä pysäytin koiran antaen sille namin ja vasta sitten lähettäen. Halusin varmistaa myös, että ymmärtää tulla ohjaajan kautta eikä juokse liian kaukaa ohi. Viidennelle eli viimeiselle maalimiehelle lähetys onnistuikin sitten täydellisesti koiran tullessa vauhdilla yli, mutta aivan ohjaajan käden kautta, yes!

Sakke oli tavanomaisen innokas ja työskenteli hyvin löytäen ukot vaivatta joka pistolla. Kiintorullan tuonti oli ihan ok. Varmistin muutaman kerran tuo-käskyllä, että tulee rullan kanssa aivan syliin asti. On pudotellut joskus rullaa pari metriä ennen ohjaajan luokse saapumista. Ensi kerralla otetaan taas irtorullia mukaan. Olen treenannut yleensä niin, että koira ei tiedä onko maalimiehellä irtorulla vai ilmaistaanko se kiintorullalla. Siten olen saanut koiran käymään aina tarkistamassa ukon. Näytölle menen liinasta kiinnipitäen ainakin osan matkaa. Jos lasken liinasta irti ja koira juoksee yksin ukolle, sitä aletaan heti palkkaamaan. Välillä menen liinasta kiinnipitäen ukolle asti, ja silloin on ohjeena ollut, että maalimies käyttäytyy kuten kokeessa. Otan koiran sivulle, irroitan liinasta ja maalimies nousee piilostaan. Joko ei palkkaa ollenkaan tai palkkaa, kun vapautan koiran.

332577.jpgSakke treenin jälkeen autolla