Oltiin Saken kanssa hakukookeessa Lohjalla itsenäisyyspäivänä. Maasto sujui kerrassaan loistavasti, saimmehan täydet 170 pistettä henkilöhausta ja vain yhtä pistettä vajaa täydet esineruudusta, JIHUU, kiitos treeniporukka! Tottelevaisuusosuus menikin sitten rimaa hipoen eli tuloksena 74 pistettä. Yhteistulos 273 pistettä, HK3 ykköstulos ja toinen sija.
303819.jpg
Siispä sunnuntain hakutreenit olivat lähinnä palautusta kisoista ja kakkukahvien juontia treeniporukan kanssa. Edessä on pitkä talven kisatauko, joten nyt oli hyvä tilaisuus tehdä jotain hauskaa ja radikaalia.
En ole koskaan opettanut Sakelle keskilinjan ylitystä vauhdissa, vaan olen aina ottanut koiran piston jälkeen hallintaan ja katsonut sopivan uuden lähetyskohdan. Myöskään suoraa palkkausta ei ole tehty sitten pentuaikojen, vaan aina on ollut ilmaisu mukana. Niinpä nyt laitoin rullapannan niin tiukalle, ettei koiralla ollut mahdollisuutta ottaa sitä suuhunsa. Ensimmäiset maalimiehet molemmista etukulmista näytettiin koiralle haamuina ja sitten vein koiran hetkeksi kauemmaksi maalimiesten piiloutuessa. Palasin koiran kanssa lähetyspisteeseen ja lähetin sen toiseen etukulmaan. Maalimiehillä oli makupalat heti valmiina koiran saapuessa ja viimeisen namin ollessa menossa, kului hyvä-sana radiopuhelimella merkkinä minulle kutsua koiraa. Kun Sakke saapui keskilinjalle, lähetin sen vauhdissa vastakkaiselle puolelle. Koiralla oli muistikuva ukosta ja sitä vielä tehostettiin maalimiehen kutsuessa koiraa samalla kun olin antanut HAE-käskyn ja näyttänyt suunnan. Ylitys onnistui vauhdikkaasti ja harjoitus jatkui samalla kaavalla: toinen maalimies siirtyi eteenpäin, kuten minäkin keskilinjalla ja kutsuin koiraa lähettäen sen uudelle pistolle maalimiehen kutsun tehostaessa ylitystä. Kun maalimies kutsui, hän oli näkyvillä niin, että näki tilanteen ja pystyi antamaan kutsun oikeaan aikaan. Sitten äkkiä kunnolla piiloon ja namit heti valmiiksi koiran saapuessa. Otettiin kolme pistoa molemmille puolille, maalimiesten siirtyessä mun tahtiin. Harjoitus onnistui kerrassaan loistavasti, ilman mitään ongelmia.

Ensi kerralla aion ottaa ilmaisun taas mukaan, jolloin pääsen heti näkemään, onko koiraa sekoittanut suorapalkkaus. Saatan tehdä yhden tyhjän piston ja siitä vauhdikkaan ylityksen toiselle puolelle, maalimiehen toimiessa kutsun kera kuten suorapalkkatreenissä. Saas nähdä miten käy ;o)