Nyt ei ollut viikonloppuna ollenkaan metsätreenejä, siispä olimme sunnuntaina Purolassa tottistreeneissä. Ei sitten ollutkaan ryhmässä tekemistä, minkä takia Mannen kanssa ollaan kentällä käyty, vaan otettiin yksitellen eteenmenon alkeita. Systeemi ei ihan ollut sitä, millä olen tämän liikkeen opettanut, mutta eihän koira yhdestä treenistä pilalle mene, joten tehtiin niin kuin neuvottiin. Tässä vietiin namipurkki pienen matkan päähän ja lähetettiin koira purkille käskien se myös maahan purkin viereen. Nurmikenttä oli hyvin märkä, eikä Manne millään olis maahan mennyt, joten taisteluksihan se vähän meni... Namipurkista Manne oli myös ihmeissään, se kun on tottunut sellaista vain haukkumaan hakutreeneissä.

Sakkea treenasin taas itsekseen kentällä, jonka toisessa päässä vielä harjoitteli pari ryhmää. Koira oli tällä kertaa vähän rauhallisempi. Otin seuraamista pitäen apuvälineenä pienen näyttelyhihnan kaulassa. Hihnalla estin edistämisen ja autoin jäävissä liikkeissä nopeampiin pysähdyksiin. Tehtiin aika pitkää pätkää ilman palkkaa ja muutenkin palkkasin vain nameilla, jottei kierrokset nousisi liikaa. Lopuksi otin noutoa kaksikiloisella kapulalla. Siinä tuli haukahduksia ja toistin noutoa, jotta olisin päässyt palkkaamaan täysin hiljaisesta suorituksesta. Se oli kyllä turha toivo... Vielä pari noutoa metrin esteellä, jotka sujuivat jopa ilman haukahdusta.

Maanantaina Saken ollessa Sannan kanssa agilitytreeneissä, päästiin Mannen kanssa tokoilemaan Korson parkkihalliin "isojen koirien" ryhmään Saken paikalle. Hallissa oli aikamoinen liikenteen meteli ja junarata kulki ihan vieressä. Mannea ne eivät näyttäneet häiritsevän, vaan koira toimi oikein hyvin. Namit olivat kyllä koko ajan käytössä ja leikittiin myös lelulla. Tehtiin noutoja ja seuraamista. Myös maahanmenot sujuivat iloisesti kuivalla alustalla. Tästä treenistä jäi  hyvä maku sekä koiralle että ohjaajalle, ja sitähän me tarvittiin sunnuntain sähläämisen jälkeen.

1057731.jpg Manne ja tiikeripeitto