1038143.jpg Manne & Sakke

Lunta tuli sen verran, että häthätää lumeksi voi sanoa, vaikka kovasti varoiteltiin varsinaisesta lumimyräkästä. Manne yritti syödä pois kaiken tuon hauskan, valkoisen aineen. Ei onneksi ihan onnistunut :o)

Hakutreenit pidettiin lauantaina Askolassa. Mannella ukko haamuna kaukana etukulmassa. Haamun havaitsemisen jälkeen käänsin koiran pois ja ukko eteni vielä syvemmälle alueelle. Manne etsi ja löysi hyvin. Sai palkan hyvästä, kohtalaisen pitkästä ilmaisusta. Ukko jäi pitämään koiraa, kun palasin keskilinjalle ja otettiin siis luoksetulo. Seuraava ukko myös samanlailla haamuna ja palkka hyvästä haukkusarjasta. Kolmas maalimies valmiina umpipiilossa. Manne lähti hyvin ja pistolta takaisin tullessa löysi umpparin ja sai palkan viidestä-kuudesta haukusta. Neljäs ukko valmiina lähellä keskilinjaa. Lähetin pistolle ja sai hienosti hajun vauhdista, kääntyi piilolle ja ilmaisi niin kauan, että ehdin viereen seisomaan. Sitten namipalkka. Keskilinjalla vielä leikitettiin leluilla (unohdin taas ottaa oman lelun mukaan viimeiselle ukolle).

Sakella esineruutua. Koira kävi taas ylikierroksilla, kun oli stressannut autossa muiden koirien päästessä ukkoja hakemaan. Kolme esinettä oli valmiina, yksi edessä, keskellä ja takarajalla. Sakke kyllä etsi, mutta juoksi aivan liian lujaa eikä malttanut tarkentaa hajuja. Löysi ja toi kyllä esineet, mutta aikaa kului turhan paljon, vaikka kelloa ei katsottukaan. Mannelle näytettiin esine ja vietiin alueen puoliväliin. Lähetin koiran tuo-käskyllä ja sieltähän esine tuli ja koira sai namipalkan. Otettiin vielä samalla tavalla avustajan viedessä esineen aivan takarajalle, kuusenoksien alle. Hienosti Manne etsi ja toi esineen, siitä namit ja leikit palkaksi.

Sunnuntaina käytiin Purolan kentällä yleisissä tottistreeneissä. Mannen kanssa oltiin ryhmässä mukana. Koira oli ihan jees, ei siis häiriintynyt yhtään lukuisista muista koirakoista. Kouluttajalta tosin saatiin paljon, paljon risuja liiallisesta namilla palkkaamisesta, vartaloavuista ja ohjaajan rauhattomista käsistä.

Sakella otin tottista itsekseen, tosin niin että kentällä oli edelleen muutama treeniryhmä hommissa. Sakke oli pommi ja äänekäs sellainen. Palkkasin namilla ja yritin rauhoitella. Pitäisi kyllä treenata useammin tottistakin... Lopuksi otin vielä metrin estettä ja a-estettä. Metrillä muutama hipaisu, mutta johtui ehkä siitä, että kapula oli vähän tavallista painavampi ja koira joutui hyppäämään se suussa vastamäkeen.